Paštika z husích jater s mandlemi

Výborná domáci paštika

Ingredience pro 8 -10 porcí:
husí játra 1 kg, vepřový bůček 600g, cibule 200g, smetana 2 dcl, mandle 100g, paštikové koření bez soli a glutamanu 

Postup:
Husí játra předem namočíme na 1-2 dny do mléka. Odžilkujeme, dáme do pekáčku a přidáme na kostky nakrájený bůček, nadrobno nakrájenou cibuli a okořeníme paštikovým kořením. Zvolna pečeme 60-90 minut. Po upečení ještě za tepla jemně umelem, vymícháme se smetanou, ještě podle chuti okořeníme paštikovým kořením, popřípadě osolíme. Dáme do formy a necháme alespoň 2-3 dny uležet v chladničce. Nakonec napícháme spařené a na nudličky nakrájené mandle. Podáváme s ovocem – jablka, hrušky, brusinky a bilým pečivem nebo toasty.