Povidlové taštičky z odpalovaného těsta s mákem a mandlemi

Výborné povidlové taštičky pro každou příležitost

Ingredience pro 4 osoby:
mléko 2dcl, žloutky 2 ks, máslo 120g, mandle 50g, polohrubá mouka 200g, olej 50g, práškový cukr 100g, povidla 300g, vejce 2 ks, mletý mák 120g, strouhanka 100g, koření závin a povidla, sůl 

Postup:
Nejprve si připravíme odpalované těsto – do kastrůlku nalijeme mléko s olejem a osolíme. Přivedeme k varu a zasypeme polohrubou moukou. Alespoň 5 minut na plotně mícháme – odpalujeme. Přendáme do mísy a přidáme vejce a žloutky a dobře propracujeme (můžeme přidat trochu oleje aby se nelepilo) Povidla ochutíme kořením na závin a povidla. Z těsta vykrajujeme kolečka asi o průměru 8 cm, plníme povidly, přehneme a okreje dobře přimáčkneme. Vaříme v oslolené vodě 8-10 minut. Vyndáme na talíře a sypeme mákem, cukrem, orestovanou strouhankou, do které přidáme na plátky nakrájené mandle a přelijeme horkým máslem.