Pfefersteak s pepřovou omáčkou

Recept na chutný sobotní oběd pro celou rodinu.

Ingredience pro 4 osoby:
Hov. svíčková 600g, angl. slanina 120g, olivový olej 100g, máslo 50g, cibulka 100g, smetana 1 dcl, koňak 4 cl, zelená petržel, pepřové koření, citr.šťáva. 

Postup:
Svíčkovou nakrájíme na porce, obalíme anglickou slaninou a ovážeme nití. Obalíme v pepřovém koření, dáme do misky a zalijeme olivovým olejem.  Necháme 6-8 hod. odležet. Pfefersteaky pečeme na grilu pomalu tak, aby byly uvnitř růžové. samostatně připravíme pepřovou omáčku – jemně nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme pepřové koření. Výpek ze steaků, koňak a lehce  povaříme. Nakonec přidáme smetanu, rozsekanou zelenou petržel a dochutíme citronovou šťávou event. i solí. Podáváme s různě upravenými brambory.