Myslivecké ragů na víně s višněmi

Zvěřinové hody u vás doma

Ingredience pro 4 osoby:
zvěřina (srnčí, dančí, jelení -plec bez kosti)- 1000g, olej 120g, máslo 100g, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) – 200g, cibule 100g, červené víno 0,5 l, rajský protlak 10g, perník 100g, kořenící směs divočina bez soli a glutamanu, cukr, citronová šťáva i kůra, višně (možno kompot) 200g

Postup: 
Maso nakrájíme na kostky a oblanžírujeme (spaříme horkou vodou), vypereme ve studené vodě. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nahrubo. Restujeme na oleji dozlatova, přidáme rajský protlak, zvěřinové maso, koření Divočina a zalijeme červeným vínem. Pomalu dusíme, až je maso měkké. Višně odpeckujeme, nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Maso vyjmeme a základ zahustíme nastrouhaným perníkem. Zalijeme červeným vínem, dobře provaříme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a podle chuti dosolíme. Dobře propasírujeme a na udušené maso s višněmi přidáme kousek čerstvého másle. Podáváme s jemným knedlíkem, bramborovými kroketami nebo máslovými noky.