Krůtí rolky barbecue

Krůtí rolky s pórkovou omáčkou pro každou příležitost

Ingredience:
1 jarní cibulka, petrželová nať, 1 pomeranč (omytý), 1 lžička strouhaného křenu, 8 tenkých krůtích řízků 70-80g, 1 mrkev, 1 vejce, sůl, pepř, 500g pórku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička medu, 8-9 polévkových lžic oleje, kořenící směs Barbecue

Postup:
Mrkev oškrábeme a jemně nastrouháme. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme a z pomeranče nastrouháme 1 vrchovatou lžičku kůry a vymačkáme šťávu. Mrkev smícháme s jarní cibulku, petrželkou, pomerančovou kůrou, křenem a vejcem. Krůtí řízky vložíme mezi potravinářskou folii a jemně naklepeme. Maso nejprve posypeme z obou stran směsí Barbecue a zakápneme olejem a poté na ně rozprostřeme směs z mrkví a zavineme. Rolky přichytíme jehlou nebo svorkami na závitky. Pórek očistíme, důkladně omyjeme a nakrajíme na 1 cm silná kolečka. Omáčku připravíme smícháním pomerančové šťávy se Sojovou omáčkou a medem, kterou vmícháme do 100ml vody, ochucené špetkou glutamanu. Rozehřejem pánev a vlijeme 2 polévkové lžíce oleje. Pórek za stáleho míchání restujeme 2 minuty. Zalijeme omáčkou a pórek na středním ohni povaříme 5-10 minut. Mezi tím na pánvi rozpálíme zbylý olej. Krůtí rolky pečeme ze všech stran důkladně na středním ohni 5 minut dozlatova. Opečené krůtí rolky servírujeme omáčkou s pórkem. Podáváme s opečenými brambory.